Iedereen in Nederland heeft een verplichte basis verzekering, Vanuit deze basis verzekering wordt in een beperkt aantal gevallen fysiotherapie vergoed.

– Vergoeding is er voor chronische klachten vanaf de 20ste behandeling

– En fysiotherapie voor jongeren tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen vergoed. (of volledige vergoeding in geval van een chronische klacht.

Als u niet in een van deze twee groepen valt, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Hier is een ruime keuze aan vergoeding voor fysiotherapie, deze afweging zult u zelf moeten maken. Bij een chronische klacht bijvoorbeeld kunnen de eerste 20 behandelingen vanuit deze aanvullende verzekering worden vergoed en hierna vanuit de basis verzekering.

Bekijk hier het aantal vergoedingen welke u krijgt vanuit uw aanvullende verzekering in 2017.

Gecontracteerde zorg:

Fysiotherapie R.J.J. de Lange heeft met veel zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten, dit betekend dat er rechtstreeks naar de zorgverzekeraar zal worden gedeclareerd. Als u geen recht (meer) heeft op vergoeding vanuit de aanvullende- of basisverzekering, krijgt u zelf de factuur en gelden de tarieven welke hier vermeld staan. Dit geldt ook als er geen contract gesloten is met uw zorgverzekeraar (deze dient u dan zelf te declareren).

 

 

Er zijn weer veel veranderingen binnen de zorgverzekering voor 2018
U kunt nog t/m 31 december uw zorgverzekering opzeggen en t/m januari 2017 van zorgverzekeraar wisselen.

Hier kunt u de verschillende zorgverzekeringen vergelijken:

zorgverzekeringwijzer.nl